Willem Asma, Bureau voor Installatie Architectuur

Voor installatieberekeningen, Ontwerp en Advies, Tekenwerk, Calculatiewerk

Berekening

Voor een goede werking van moderne installaties is het van groot belang dat vooraf de juiste technische berekeningen worden gemaakt. Goede berekeningen dragen bij aan een uitgebalanceerde installatie met een optimaal rendement.

Mijn berekeningen worden uitgevoerd met behulp van diverse software, o.a. Bink, dergelijke. De onderhoudscontracten van de software zorgen voor altijd up-to-date berekeningen, gebaseerd op de laatste stand van voorschriften en techniek.

De diverse soorten berekeningen zijn, o.a.:

  • Transmissieberekeningen volgens ISSO 51, 53 en 57
  • Cv leidingberekening volgens ISSO 18
  • List item
  • Gasleidingberekening volgens NEN 1078 / 2078 en de NPR 3378
  • Tapwaterberekening volgens Vewin en ISSO 30 en 55
  • Hemelwater- en vuilwaterafvoerberekening volgens NEN 3215 en NTR 3216
  • Ventilatieberekening volgens bouwbesluit
  • Luchtkanaalberekening, zowel rond als rechthoekig
  • Kabelberekening volgens NEN 1010

Ontwerp en advies

Binnen Ontwerp & Advies worden zowel schetsontwerpen als totaal uitgewerkte ontwerpplannen geboden. Tevens worden er vastomlijnde, verfijnde kant-en-klare, uitvoerbare adviezen uitgebracht. Dit geldt voor diverse installatieonderdelen zoals hemelwater- en vuilwaterafvoer, water, sanitair, gas, verwarming, ventilatie en elektrotechniek.

Tekenwerk en werkvoorbereiding

Het verzorgen van tekenwerk zoals ontwerp-, bestek-, werk- en revisietekeningen op installatie-technisch gebied. Dit werk kan zowel vanuit mijn kantoor als op locatie worden verricht. De aanname van een dergelijke tekenopdracht kan zowel een volledig project betreffen als ook een tijdelijke ondersteuning van uw tekenafdeling. Het tekenwerk wordt uitgevoerd m.b.v. Acad en Stabicad Pro.

In aanvulling op genoemd tekenwerk kan een deel van de project(werk)voorbereiding worden verzorgd. Voor het tekenwerk wordt gebruik gemaakt van Stabicad software. Hierdoor kan op eenvoudig wijze veel informatie uit de tekening worden gehaald ter ondersteuning van de werkvoorbereiding. De informatie kan bijvoorbeeld bestaan uit: materiaallijsten, stuklijsten, zaaglengtes e.d.

Calculaties

Mijn Calculaties en Kostprijsramingen komen veelal in nauw overleg met de opdrachtgever tot stand. Elke installateur heeft immers zijn eigen werkwijze en materiaalvoorkeur. Mijn betrokkenheid bij ieder duurzaam project komt tot stand door kennis en uitvoer op maat. Steeds rekeninghoudend met de geldende actuele groothandelsprijzen en gebruikmakend van de door Uneto-VNI opgestelde calculatie normtijden verzekeren u van een kloppende calculatie of raming. Ook hier geldt echter, dat ervaring en inzicht van de individuele opdrachtgever mede bepalend is voor de uitkomst. Uiteindelijk moet u, als opdrachtgever, tevreden zijn met het eindresultaat.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen van deze rekenservice geplaatst. Wees nu de eerste om deze rekenservice te beoordelen!

Plaats een beoordeling

Contact opnemen
WWW http://www.willemasma.nl
Email info@willemasma.nl
Adres De Skries 42
9254 cx Hurdegaryp
Nederland
Telefoon 0511 401144
BTW 0
KVK 0

Categorieën